| Tytuł: | coś na zbicie GORĄCZKI |
| Autor: | lara 18.2.2011, 10:43 |
| Czy znacie jakieś domowe metody na zbicie wysokiej gorączki? | |
| Autor: | lukas 18.2.2011, 14:35 |
| Ja znam tylko zimne okłady na kark i na czoło (zmieniac co ok. 15 minut). Gorączkującemu trzeba też podawać dużo napojów. | |
| Autor: | julia 21.2.2011, 09:41 |
| Mój mąż ma 38,9 męczę go okładami i napojami zastanawiam się czy coś jeszcze mogę zrobić | |
| Autor: | gabi 21.2.2011, 14:54 |
| podaj mu pyralginę wysmaruj na noc i powinien być jak nowo narodzony :D | |
| Autor: | gosia 22.2.2011, 10:17 |
| ja polecam jeszcze herbatkę z cytrynka i sokiem malinowym najlepiej takim prawdziwym robionym przez siebie i wysmarować plecy, klatkę piersiową i stopki powinno pomóc | |
| Autor: | ela 22.2.2011, 12:39 |
| Polecam także taki napar: Pol szklanki goracej, przegotowanej wody, do tego wycisnieta 1-2 cytryna i 2 lyzki miodu. | |

Zaburzenia układu trawiennego są bardzo dokuczliwe i mogą prowadzić do poważnych schorzeń. Prawdopodobieństwo ich wystąpienia znacznie rośnie, gdy jesteśmy nosicielami Helicobacter Pylori. Według statystyk WHO zarażone jest 70% populacji w krajach rozwijających się i 30% w krajach rozwiniętych.
Ciąża a dieta
Ważnym elementem diety podczas ciąży, jest przestrzeganie regularności posiłków. Powinno się je przyjmować pięć razy dziennie, najlepiej w równych odstępach czasowych. Sprawi to, że dziecko będzie zawsze najedzone, a poza tym kobieta ciężarna będzie miała mniej kłopotów z niestrawnością. Z drugiej zaś strony bycie przez dłuższy czas głodnym lub wręcz głodówki w czasie ciąży są niedopuszczalne. Fakt, że ciężarna nie odczuwa głodu nie oznacza, że dziecko nie jest głodne.