| Tytuł: | Profilaktyka jest bardzo ważna |
| Autor: | Marcin 24.5.2011, 10:21 |
| Hej mam 32 lata i chciałem się z kimś podzielić tym, co mnie dotknęło. Ostatnio podupadłem na zdrowiu fizycznym i psychicznym. Zdiagnozowali u mnie raka, złapałem doła i tak się zastanawiam czy to nie jest depresja o której czytałem na stronie depresja-info.com.pl Błagam pomóżcie ! Może gdybym wcześniej zrobił badania byłoby lepiej | |
| Autor: | Anka 29.5.2011, 12:27 |
| Niekture leki stosowane w terapiach sprzyjaja wystapieniu stanow depresyjnych, a i okolicznosci moga spowodowac taki stan niezaleznie. Idz do specjalisty, nie ignoruj, a potem bierz sie za walkę, wiele nowotworow jest do ujarzmienia, tylko psyche musi byc silne, powodzenia, trzymam kciuki,anka | |
| Autor: | anka 29.5.2011, 12:29 |
| niektóre oczywiscie- nie wiem jak to sie stalo, ze taki byk wkleilam? slowotwórstwo:-) | |
Zaburzenia układu trawiennego są bardzo dokuczliwe i mogą prowadzić do poważnych schorzeń. Prawdopodobieństwo ich wystąpienia znacznie rośnie, gdy jesteśmy nosicielami Helicobacter Pylori. Według statystyk WHO zarażone jest 70% populacji w krajach rozwijających się i 30% w krajach rozwiniętych.
Ciąża a dieta
Ważnym elementem diety podczas ciąży, jest przestrzeganie regularności posiłków. Powinno się je przyjmować pięć razy dziennie, najlepiej w równych odstępach czasowych. Sprawi to, że dziecko będzie zawsze najedzone, a poza tym kobieta ciężarna będzie miała mniej kłopotów z niestrawnością. Z drugiej zaś strony bycie przez dłuższy czas głodnym lub wręcz głodówki w czasie ciąży są niedopuszczalne. Fakt, że ciężarna nie odczuwa głodu nie oznacza, że dziecko nie jest głodne.